Geldverhalen

We hebben ze allemaal. Verhalen in ons hoofd en in ons systeem die ons onbewust besturen. Overtuigingen, gevoelens, emoties die opkomen en een heel eigen leven gaan leiden in ons systeem. Zowel de positieve als de negatieve.

Als vrouwen misschien nog wel meer dan mannen. De collectieve verhalen van onderdrukking, het eeuwen lang niet hebben van gelijke rechten maar ook jouw persoonlijke verhaal dat waarschijnlijk gevuld is met de nodige hobbels.

Dan nu naar geld… jij hebt vast ook een geldverhaal. Als je kijkt naar hoe jij in het dagelijks leven om gaat met geld dan is daar een verhaal in te ontdekken, een rode draad. Sommige vrouwen zullen een geld verhaal leven vol overvloed en altijd meer dan genoeg, geld is leuk. Sommige vrouwen zullen een verhaal leven dat er altijd maar net genoeg is en er vooral geen gekke dingen moeten gebeuren.

Misschien ben jij wel één van de vrouwen die een verhaal leeft vol schulden en tekorten. Voel jij je gevangen in een systeem dat er zeker niet op gericht is om jou te ondersteunen en het best mogelijke uit jou te halen. Knoop je iedere maand de eindjes opnieuw aan elkaar en lukt dit ook maar al te vaak net niet. Voel jij je afhankelijk van het inkomen van jouw partner terwijl je zo graag anders zou willen.

Als dit laatste het geval is dan heb ik een vraag voor je:

Wat kom je keer op keer tegen als het over geld gaat? Waarvan heb jij het gevoel dat het je keer op keer overkomt? Schrijf dit eens heel eerlijk voor jezelf op.

Hoe is dit om op te schrijven? Ik kan me zomaar voorstellen dat dit heel confronterend voelt. Ik vond dat in ieder geval wel toen ik hier heel eerlijk naar mezelf over werd.

Voel jij het verlangen om uit jouw verhaal van tekort te stappen? Ben je klaar met alle schaamte en onmacht die je voelt als het over geld gaat?

In mijn gratis ~ Financiële Vrijheid voor Vrouwen Community ~ vind je nog meer vragen om jouw geldverhaal te ontrafelen.

Deze community is dé plek waar je met andere vrouwen, die jouw verhaal herkennen, kunt delen. Waar we elkaar inspireren, motiveren en steunen om de vicieuze cirkel van tekort te doorbreken. Ik ben hier regelmatig aanwezig om jouw vragen te beantwoorden en jou te voorzien van tips en tools.

Zie ik je in de community?

Financiële Vrijheid voor Vrouwen Community

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *