Is financiële vrijheid een leugen?

Is financiële vrijheid een leugen of niet? Een rare vraag zul je nu misschien wel denken, geloof ik dan niet in het hebben van veel geld, heb ik dan geen dromen en doelen in het leven? Zeer zeker wel. Ik heb echt wel grote dromen en doelen! Ik wil echt wel heel veel geld verdienen en een veel gemakkelijker leven dan dat ik nu heb. Gewoon dingen kunnen beslissen zonder onwijs te moeten rekenen en schuiven.

Maar waarom dan toch de leugen van financiële vrijheid? Financiële vrijheid wordt tegenwoordig afgeschilderd als een utopie. Als je financieel vrij bent dan heb je het bereikt, dan werk je vrijwel niet meer, dan stroomt het geld van alle kanten je leven binnen…

De weg van financiële vrijheid:

Zolang je dat niet bereikt hebt tja, dan tel je eigenlijk niet mee en blijf je altijd streven naar dat hogere onbereikbare ding want dat is immers zo utopisch! Maar wat er vaak niet verteld wordt is de weg die je daarheen af te leggen hebt. Dat is echt een weg van stap voor stap, de ene voet voor de andere blijven zetten. Dit heb je niet vandaag op morgen gecreëerd. Want dan zou iedereen op deze wereld al zo leven. Financiële vrijheid vraagt een weg van ontzettend veel bewustwording, radicaal eerlijk bij jezelf naar binnen kijken. Je hebt blokkades in jezelf te doorbreken. Je hebt dingen op een andere manier aan te gaan pakken. Je moet iets anders over jezelf gaan geloven. 

Maar dat wordt er negen van de tien keer niet bij verteld. Dus je stapt in de zoveelste training, je loopt achter de volgende hype aan, want met dit zul je het wel gaan bereiken. Totdat je doodmoe en met lege zakken achter blijft. Moe gestreden op weg naar dat ideaal wat helemaal niet zo ideaal is, ja voor de mensen die het je voorspiegelen. Voor hen is het ideaal omdat zij daar al zijn.

De keiharde waarheid is dat je er wel degelijk voor moet werken, maar het begint allemaal met het vaststellen van jouw doelen. Want wat voor de een financiële vrijheid is, hoeft dat voor de ander niet te zijn. Als jij het beeld hebt dat financiële vrijheid € 2.000.000,- per jaar is en je verdiend nu net op de bijstandsgrens. Ja, dan heb je een hele, hele lange weg af te leggen in jouw hoofd. Maar zolang je daar nog niet bent, ben je dus ook niet financieel vrij. Terwijl als wij naar jouw financiële situatie zouden kijken jij jouw ideale levensstijl misschien al hebt bereikt bij € 60.000,- per jaar en jij je dan dus al volledig vrij voelt. Voel je het grote verschil? Want dan ben je nu ineens al een stukje dichterbij.

Daarbij speelt er nog wat anders; kan geld op alle mogelijke manieren je leven binnen stromen? Ja zeker! Ik ben er ook absoluut niet van om maar één inkomensstroom te genereren. Het is goed om naar mogelijkheden te kijken waarmee je inkomen genereert waarvoor jij zelf niet meer het echte werk hoeft te leveren. Maar dit kun je pas doen als jij in je bedrijf ook daadwerkelijk op dat punt bent aangeland. Ik zie zoveel ondernemers al in beginstadia energie steken in dingen waar ze nog helemaal niet zijn. Het schrijven van een boek, het moeten neerzetten van online trainingen, het perse willen investeren in dingen die mogelijk geld kunnen creëren. Maar daarmee bouw je nooit een solide basis in je bedrijf. En ja, ik heb me daar ook zeker schuldig aan gemaakt dus ik weet waar ik het over heb… Dus ga eerst maar eens terug naar de solide basis, naar de tekentafel om voor jezelf helder te krijgen waar je nu werkelijk op weg wil zijn in plaats van plaatjes na te streven die
helemaal niet de jouwe zijn!

Ben jij bereid om echt door jouw blokkades heen te breken die jou weerhouden van financiële vrijheid? Vraag dan nu de Financiële Quickscan aan. Ik kijk een half uur gratis met jou mee naar wat jouw eerste stap naar Financiële vrijheid is!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *