Durf jij de keuze voor jouw bedrijf te maken?

Wat heb jij vandaag allemaal al gekozen? Vast dingen als, welke kleren trek ik vandaag aan; wat eet ik als ontbijt? Welke weg neem ik vandaag naar mijn werk, opdracht? Dit zijn hele logische keuzes die we iedere dag heel onbewust maken. Daar denken we al niet eens meer over na, ons hele leven hangt aan elkaar van keuzes. Maar wat als ik zeg dat jouw business succes ook een keuze is…

Oeii…. Ja, dan wordt het spannend want dat betekend dat jij jouw succes ineens in handen hebt. Dat dingen niet meer gaan over toeval, of “dat loopt nu eenmaal zo”. En toch is dat wat ik zoveel zie gebeuren en ja, ook ik heb lang zo in mijn business gestaan. Weinig op komen dagen, dingen aan het toeval over latend. Twijfelen of het me ooit wel ging lukken, als het dan ook echt slechter ging, voelde ik me ook echt slecht over mezelf. Kortom twijfel all over.

Daarom ben ik er ook van overtuigd dat het succes van jouw bedrijf begint met een keuze. Want zolang jij ergens diep van binnen in de twijfelmodus blijft staan dan betekend het dat je altijd nog een uitweg hebt voor jezelf. Ik ga het eerst wel even proberen, ik ga wel kijken of het me lukt. Maar als je altijd vanuit deze energie blijft handelen en doen dan kom je nooit tot leiderschap. Leiderschap in je bedrijf, leiderschap over je financiële situatie.

Welke keuze maak jij als leider van jouw bedrijf?

Als jij bereid bent om de keuze te maken om écht en volledig voor jouw bedrijf te gaan dan krijg je weer keuze mogelijkheden. Want daarmee zeg je eigenlijk tegen jezelf, wat er ook gebeurt, ik ga er voor. Hoe vaak ik ook omval, ik ben bereid om iedere keer weer op te staan. Welke dingen er ook op mijn pad komen ik ben bereid er naar te kijken, ze aan te gaan. Dan ben je geen slachtoffer meer van alles wat er jouw leven en bedrijf gebeurt. Als je een nee krijgt van een klant dan ben je bereid om weer door te gaan en wel een ja te krijgen van een volgende klant. Dan heb je niet meer de tijd om dagen lang uit het veld geslagen te zijn, dan ben je niet meer bereid om je door je omgeving onderuit te laten halen omdat die er niet in geloven.

Hiermee zeg ik niet dat je morgen je baan op moet zeggen en je volledig in je bedrijf moet storten “want het gaat nu eenmaal een succes worden”. Het vraagt oprecht en eerlijk kijken naar wat er nu in je bedrijf speelt, naar datgene wat er financieel speelt, wat zijn de cijfers? Daar je nieuwe keuzes en besluiten op durven baseren. Want ook dat vraagt in ieder moment keuzes. Als jij niet weet waar je financieel staat, waar je op dit moment mee te dealen hebt, hoe kun je dan überhaupt keuzes maken? Dan speel je weer struisvogel politiek vanuit een “ach dit zal vast wel kunnen”…. Het gaat vast wel goed komen, waarna je weer de slachtofferkant in duikt als het allemaal even niet goed komt. En ja, been there, done that. Totdat je radicaal de keuze maakt om volledig eerlijk naar jezelf en je bedrijf te gaan zijn. Alleen zo kan jouw bedrijf een succes worden. Alleen zo wordt jij de leider die je werkelijk bent. Op jouw unieke en eigenwijze. 

Ben jij bereid om op te staan als leider van jouw bedrijf en over jouw financiën? Vraag dan jouw “Financiële Quickscan aan. Tijdens dit gesprek ga ik samen met jou kijken welke eerstvolgende stap jij hebt te zetten op weg naar jouw financieel leiderschap.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *