Zie jij leiderschap ook als hard vechten? Doorzetten, doelen stellen en halen, schouders eronder?

Zo heb ik leiderschap wel jaren gezien. Ik ging steeds harder werken, steeds meer en meer mijn best doen. Met een burn-out tot gevolg…. Les geleerd zou je zeggen. Maar als vechten eenmaal in je systeem zit is het hardnekkig is gebleken 😉.

Ik ontdek steeds meer en meer dat leiderschap niet gaat over sterk zijn, je emoties niet aan anderen tonen, je best doen. “Kijk eens hoeveel ik bereik”!

Is het in je bedrijf dan niet belangrijk om doelen te stellen? Zeker wel!! Maar vanuit welke overtuiging stel jij je doelen? Om te laten zien aan de hele wereld wat je bereikt hebt? Dat je wel degelijk wat kunt? Kortom nog steeds vanuit bewijzen, je plek moeten “bevechten”.

Zo heb ik jaren lang wel mijn doelen gesteld; als ik de niet haalde, dan had ik gefaald en dan kwam de “zie je wel” al snel weer uit de kast. Daardoor stelde ik maar geen doelen meer.

We zijn zo gewend om te vechten en te over-leven. Dat dit nog steeds, zei het subtiel, aanwezig is in alles wat we doen. Waar ik dacht dat het al lang achter me te hebben gelaten, ontdekte ik de afgelopen weken dat niets minder waar was.

 

Hoe stel je nu een inkomensdoel?

Doelen stellen zie en gebruik ik tegenwoordig op een hele andere manier in mijn bedrijf. Begin dit jaar heb ik mezelf de volgende vragen gesteld: 

1. Hoeveel geld heb ik dit jaar nodig als basis? 
2. Hoeveel geld heb ik nodig om die dingen te kunnen doen die ik dit jaar graag wil kunnen doen?

Hier kwam een jaarbedrag uit en dit bedrag heb ik gedeeld door het aantal maanden dat ik dit jaar wil werken. Op basis hiervan heb ik dus ook een maanddoel. Dit bekijk ik iedere maand, het bedrag dat sowieso binnen komt haal ik daar van af. Hierdoor heb ik helder wat ik die maand nog moet verdienen.

Ik heb mijn doel gesteld. Dus plannen maken maar!

Iets wat veel business coaches me geleerd hebben is je moet een plan de campagne maken! Hoe ga jij zorgen dat jij je doelen haalt? Dus ik ging plannen maken, trajecten bedenken (losse sessies werken namelijk niet), de perfecte funnels maken. En ja, dat kan ik best heel makkelijk vanuit mijn hoofd. Maar het zette me keer op keer vast. Ging ik de wereld in en er gebeurde niks. Poefff weg….

Het werkt voor mij niet…. Want ik gunde mezelf niet de ruimte om de energie, mijn eigen intuïtie te volgen. Het bijzondere is dat nu ik het “plannen” los durf te laten, er steeds meer helderheid komt in mijn bedrijf. Mijn salesfunnels zijn de afgelopen week ontstaan door ideeën die de afgelopen maanden iedere keer spontaan omhoog kwamen. Wat voelde als losse flodders wordt nu ineens een complete puzzel.

Ik krijg spontaan vragen van mensen die willen samen werken. Is het de vorm die ik bedacht had als ik strak was gaan plannen? Nee; het ziet er echt totaal anders uit maar is nu wel volledig mij.

Het vraagt diep vertrouwen en overgave. Vertrouwen dat er altijd voor je gezorgd wordt. Dat dingen echt op de juiste tijd en manier bij je komen. Iedere keer opnieuw al je overtuigingen en angsten loslaten.

Hoe ga jij om met het stellen van doelen? Durf jij het vechten los te laten? Je over te geven aan de stroom die vanuit jouw intuïtie naar je toe mag komen?

Wil je hier graag met mij over sparren? Vraag dan nu een gratis Financiële Quickscan aan:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *